Известие

Collapse
No announcement yet.

Затъмняване на стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не е вярно това, че UV лъчите изобщо не преминават през стъкло. Тези с честота близка до видимия спектър почти не биват блокирани от стъклото.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
      аз и в града не си отварям прозореца и последно бих "избивал" от климатика

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMicm1104059
      ето как изглежда един шофьор с много стаж , който е пестил от климатика
      Има и такива информации
      http://health.actualno.com/Izgarjame...ws_388967.html
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Sveteza Покажи съобщение
        Колега, колега, написаното от мен във връзка със закона имаше съвсем друго значение и нюанс, който явно не разбрахте, колкото до това дали съм наясно с тънкостите и сте сигурен на 100%, че ни ги знам, еми какво да кажа, това са си Ваши свободни съчинения Лично аз мога да си затъмня на 1000% всички стъкла на колата /т.е. да наруша грубо закона и няма да имам проблем с нито един полицай/, но никога не бих го направил, тъй като от мен се очаква не само ежедневно да прилагам закона в цялата му санкционна тежест, но и морал. Явно си имате "топли" връзки в КАТ, които Ви осигуряват така наречения "чадър" - бъдете жив и здрав, продължавайте си така, както съвестта Ви съветва.

П.С. Само да Ви споделя нещичко, знаете ли, можете ли поне да си представите какво е да седиш пред външната врата на апартамента на едни родители в 03.00ч. сутринта и се чудиш как да звъннеш, да ги събудиш, за да им кажеш, че единствения им син повече няма да се прибере никога, защото е карал тунингованата си алфа с несъобразена скорост, недовидял е препятствие изкочило му внезапно на пътя, най-вероятно поради силно затъмнените му стъкла и се е забил със скорост 180км. в единственото дърво на пътя?!? Силно се съмнявам да имате и най-бегла представа И дано никога не Ви се случат такива неща. И за да не звуча така назидателно, ще Ви дам линк, на който има решение относно затъмнението на стъклата ---> http://www.ebay.co.uk/itm/Privacy-UV...item1c42894752
        Разбирам колега и е много неприятна тази случка, но както казаха колеги по-нагоре, това едва ли е от Фолиото, то и без фолио да карам с 180km/h през нощта, едва пак съм си с единия крак в гроба, така, че ако сте полицай, просто не се хващайте толкова за това фолио. Има много по-важни други неща с които да се занимавате. Самият аз долу/горе мога да преценя, като примерно видя някоя лъскава 156-ца наконтена, нагласена, светлинки, затъмнени стъкла и като надникна и вътре да видя глезотийки и общо взето перфектна и ми става ясно, че едва ли тоя пич ще си жертва колата да я кара с такава скорост и то през нощта дори, при положение, че се е мъчил да направи тая стара баба да изглежда прилично и то в тоя тежък финансов живот! Видя ли някоя мърлива кола, не зависимо каква и тогава други изводи си правя. Може тезата ми да е грешна, но много пъти е вярна. Лично аз, и с затъмнени и не затъмнени, не бих си жертвал колата да я карам с такива скорости, при положение, че съм се мъчил да я правя, да я лъскам да изглежда готина за годините си. Кой какви чадъри и какво има, това е без значение, кога то няма човечност от полицаите! Почти всичките ПТП инциденти, ти гарантирам, че не стават от затъмнени прозорци, ти като орган на реда, знаеш това най-добре и че това тук дето си го пишем е формалност и лошият късмет който ги връхлита такива хорица с затъмнени стъкла, определено не им е от Фолиото, а от SKILL-а им на шофиране
        P.S. Относно това, не го разбрах за какво служи:
        http://www.ebay.co.uk/itm/Privacy-UV...item1c42894752
        ако може някакви снимки да приложиш или да ми обясниш за какво служи

Comment

и добре се изгаря от инфрачервените лъчи IR, който пък автомобилното стъкло си ги пропуска май , щото иначе как се опичат колите вътре през лятото ?
          Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
          Peugeout 2.2 HDI 133+++
          Alfa 159 +++ next

Comment

Качи се лятото в Дачия или някое бюджетно Шеви (които не са със заводско тонирани стъкла) и ела пак ми кажи ,че не се изгаря през стъклото
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
              Качи се лятото в Дачия или някое бюджетно Шеви (които не са със заводско тонирани стъкла) и ела пак ми кажи ,че не се изгаря през стъклото
              Колега, от фолио до фолио разлика няма!!! Китайските ги остави, само ще си прецакваш прозорците. Служи 3М или LLumаr и ще видиш дали ще изгаряш, спира UV лъчите на 99% и никакво изгаряне нито на кожата, нито на интериора на колата. Тия 2 марки са доказани в световния пазар.
              Eто: http://www.foliadesign.eu/kinds.html

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                Колега, от фолио до фолио разлика няма!!! Китайските ги остави, само ще си прецакваш прозорците. Служи 3М или LLumаr и ще видиш дали ще изгаряш, спира UV лъчите на 99% и никакво изгаряне нито на кожата, нито на интериора на колата. Тия 2 марки са доказани в световния пазар.
                Eто: http://www.foliadesign.eu/kinds.html
                SUV-a ми е облепен с Кристалин полупрозрачен на 90% (така го взех) и разликата е огромна . Лятото и климатика е по-ефективен и не те лови така наречения шофьорски тен

Сложил съм 3m Crystalline CR90 - с 86% пропускливост на светлината .
                Знам каква е разликата

Не отричам предимствата , но просто съм против затъмняването тип "изолирбанд" както каза хагоре един колега .
                Last edited by Sunny; d.m.y г., 19:55.
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Сложил съм 3m Crystalline CR90 - с 86% пропускливост на светлината .
                  Знам каква е разликата

Не отричам предимствата , но просто съм против затъмняването тип "изолирбанд" както каза хагоре един колега .
                  И аз съм против "изолирбанд" затъмняване на предните стъкла, просто леко затъмнени да са, но не много тъмни. Да е малко по-светло от тия дето са на фабричните аудита а8 дето излизат от завода с такива, нещо подобно, но малко по-светли да са пак дори!

Comment

GILA също не е лошо фолио.
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Ей тоя лаф за "изолирбанда"май трябва да си го патентовам че току виж някой си го приписал на себе си

Comment

Working...
                      X